Schermafbeelding-2022-11-08-om-17.25.27.png
Schermafbeelding-2022-11-08-om-17.25.27.png
Motor rijles bij verkeersschool Lammert Visser
Rijschool Lammert Visser

Motorrijles bij Lammert Visser

Wie wil nou niet dat “heerlijke gevoel van vrijheid?” Een goede rijopleiding is van groot belang volgens auto- en motorrijschool Lammert Visser! Dit omdat je op de motor een stuk kwetsbaarder bent in het verkeer dan automobilisten. Motorkleding en helm zijn eventueel aanwezig, wel dien je als leerling minmaal halfhoge schoenen of motorlaarzen te dragen die de enkels beschermen.

Rijschool Lammert Visser

Examen

Het motorexamen bestaat uit 3 examens.

 

Theorie examen Tijdens het theorie-examen wordt je kennis van de verkeersregels getoetst. Voor het theorie-examen moet je minimaal 17 jaar zijn. Theorieboekje en cd zijn verkrijgbaar bij auto- en motorrijschool Lammert Visser.

 

Het praktijk examen bestaat uit 2 onderdelen. Onderdeel 1 is de AVB voertuigbeheersing Voor AVB moet je 12 bijzondere verrichtingen beheersen, tijdens je examen voer je er 7 uit. Onderdeel 2 is de AVD verkeersdeelname. Dit is het praktijkexamen, waarin u daadwerkelijk met de motorfiets aan het verkeer deelneemt. Het examen wordt in Heerenveen afgenomen. U wordt beoordeeld op onder andere kijk-techniek, juiste plaats op de weg, bocht-techniek, verkeersinzichtelijkheid en risico inschatting.

Rijschool Lammert Visser
Rijschool Lammert Visser

21 jaar code 80

 

Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor(A1) of een middelzware motor(A2). Code 80 vervalt 2 jaar na het behalen van je A rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als de code vervalt mag je ook op een zware motor(A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 als je 24 bent.

Rijschool Lammert Visser
Rijschool Lammert Visser
Rijschool Lammert Visser